Vistas de página en total

jueves, 3 de enero de 2013

Ball de plaça de Faura - YouTube

Ball de plaça de Faura - YouTube

Estrena absoluta Ball de plaça de Faura en piano i dolçaines, tabal i bombo, Robert Ferrer, Colla Guillermo el Dolçainer i Balladors de Faura, lloc El musical de Faura, homenatge a 30 anys del dolçainer del poble de Faura Guillermo Camarelles Diana.

Ball de plaça de Faura

Tex, música i tradició quasi oblida i escalda en el corresponent al costum que tènia el poble de Faura de ballar i cantar el seu ball de plaça, en les seües festes majors i aconteciments més revelants. El seu exquema musical aquesta ben diferenciat en quatre parts.

1.- La Crida.

Com a ritual et la segua intruducció per a escomenzar, lenta i magestuosa amb la cobla que canta la veu de la dolçaina i els participants.

Cobla de La Crida.

Les xiquetes del meu poble van aexir a ballar.

Encara que s´enpenye l´álcalde, jutge i municipals.

Les xiquetes del meu poble van aexir a ballar.

2.- La Dansa.

Et la melodía en un aire pausat i senyorial, ahon s´excevicent els balladors, al final de la dansa s´enllasa amb quatre compasos de ritme de tabal per a seguir amb la Xota.

3.- La Xota.

Musiqua amb molta plasticitat i poder interpretatiu per part del dolçainer i destresa dels balladors, aexi quant es remata la xota torna a excivirse el tabalet amb quatre compasos mes de ritme a fi de que els balladors i el dolçainer agarren forses per a la correguda Areneta.

4.- L´ Arenilla.

Com apoteosis final del Ball de Plaça l´Arenilla, melodía de moviment viu amb un aire de xota correguda, ahon es torna a vore la destresa dels balladors, genuidament l´Arenilla de Faura t´un sabor de canço de boda en el seu tex, dedicat a la prepara ció dels esposalles i per a cantar-la se ha dessarollat et molvo de t´has casat t´has cagat.

Cobla de L´Areneta.

Caguera de bou la novia va a misa.

Caguera de bou no porta camisa.

Caguera de bou si en porta o no en porta.

Caguera de bou a tu res t´importa.

Caguera de bou la novia va a misa.

Caguera de bou no porta camisa.

Caguera de bou si en porta o no en porta.

Caguera de bou a tu res t´importa.

Espere disfruteu de esta fresca versió amb piano,dolçaines , tabal i bombo,

Guillermo Camarelles Diana.

 

No hay comentarios: