Vistas de página en total

sábado, 14 de diciembre de 2013

“Perspectives actuals de la música tradicional per a dolçaina” 13 de desembre de 2013


“Perspectives actuals de la música tradicional per a dolçaina”

     Leit Motiu “ Des de sempre  es  sabut  quels nostres antepassats, mos deixarem el   SEU LEGAT, mes AMUNT des de els temps de Maria Castanya    per a parlar de musica , parlare ahui de la M, melodica i consonant, la M, mayuscula i missionera, la que aguanta bé el temp i les alteracións i silancis.

      La  M, encara mes MAJOR La Musica tradicional, la que Disfrutem ahui que airetxem i coneixem, com també  de que encara nia molta per a Desempolsegar  i  per adaptar, com per a crear de les costums del poble. Eixa M, MAJOR EVANGELITZAORA i misionera, que mos a arribat per la Mar i els Montanyes.

     La M,Major que defenen  en força i gana,Musicolegs i musics tradicionals . Major dire.  La M missionera que ensenya el legat , orgull als nostres, Balls,Cants i Melódies, heretades dels nostres pares i yayos.   

 Dit aço agrair també la mà profesional, del vells i jovens compositors actuals, que mos creuen i fresques melódies en un frec aire  d'ARRANCAES de la musica tradicional, que acompanyades  d'INSTRUMENTS tradicionals i ACTUALS  de  Banda musical, com el piano o de metal, com  la tuba li siguén donant eixe carácter ecnic    i tradicional i LOCALISME GEOGRÀFIC.

      La  M, encara mes MAJOR La Musica tradicional, la que disfrutem hui   que AIRETXEM i CONEIXEM , Com també SOM COIXENTS de que encara nia molta per a  desempolsegar i  per adaptar, com per a crear  dels constums del poble, Eixa M, major evangelitzaora entre la mar i les montanyes.

La tercera M, la que representa al MÚSIC el qual   se forma en l'ART de LLEGIRLA, interpretar-la, cantar-la i BALLARLA, en destacarem  des de que ESCOMENZA la FESTA, en l'arranca de les DIANES, seguides dels pasacarrers, carregats per a desfilar  de Polkes, Xotes,Xotis PAS- dobles, Processóns, Balls colectius i ALBADES i Cançons de gorja , CONCERT i les que estan de moda.

Tinc que agrair el bon ambient i ALEGRIA que  hem tingut Arropats  per tots vosatros, amics FANS, familiars i entitats colaboradores, gracies i un desig de tot COR que l'any que Be  Sigau tenint la mateixes ganes que Habeu  tingut sempre en recolzar-mos i me i colaborar en tant bona gana en tots els meus proyectes ARTISTICS i de recuperació del nostre legat de música tradicional.

 

No hay comentarios: