Vistas de página en total

sábado, 16 de agosto de 2014

Faura Fiestas de Agosto 2014





Faura Fiestas de Agosto 2014.
Dedicadas a la madre de Dios la Virgen de Agosto y a Santa Bárbara, incluyen quasi tots els elementos tradicionales del pueblo valenciano, con sus costumbres y cultura.  Como, loa toros a la calles y tardes de vaquillas, la pelota, las danzas y bailes populares, la música de banda y dulzaina, con sus despertadas, pasacalles, procesiones y remates de fuegos artificiales  y Bajada de la ermita con fuego, los juegos tradicionales y animación para los niños como cuentacuentos, rota de cacharos de barro en las cucañas; o los dedicados a las personas más mayores, como merienda y bailes con orquesta. Todos los actos programados son rematados como remate de fiestas del pueblo con la Baixada, procesión y subida a la ermita a su patrona Santa Bárbara con el repartimiento de carne para celebrar el final con una buena barbacoa para todos con carne y embutidos.








Dedicades a la Mare de Déu d’Agost i a Santa Bàrbara, inclouen quasi tots els elements tradicionals del poble valencià.  Així, doncs, els bous al carrer, la pilota, les danses populars, la música, els focs d’artifici i els balls. També diverses activitats i actes dedicats als més menuts, com les tradicionals cucanyes, jocs infantils, teatre i contacontes; o els dedicats a les persones més grans, com el berenar a la tercera edat amenitzat per un ball.

Els actes de Santa Bàrbara se centren en la baixada, la processó i la pujada a l’ermita amb el repartiment de carn i la torrada. Pel que fa a la baixada ha anat adquirint importància amb el pas dels anys a través de les innovacions en la pirotècnia, i en concret, en els coets.  Des de fa 32 anys els festers lluïxen els vestits típics dels llauradors. Va ser l’any 1977, i de forma casual quan la comissió festera va escollir el vestit popular com a disfressa el dia de la cavalcada. Tingueren tan bona acollida entre els veïns que aquests proposaren als festers que els usaren en la baixà.

No hay comentarios: