miércoles, 18 de febrero de 2015

Dansa dels Arets de Castelló 
  Vídeo de la Dansa dels Arests de Castelló, interpretado para trío de dulzainas, versión de Guillermo Camarelles Diana. estrena de está fresca versión en las Reales Atarazanas de Valencia 2015.

       Dansa dels arets o savoians, es a Castelló un referent del seu folklore en la processó del Corpus a Castelló. Els seus recuperadors mes emblematics son el donsainer Josep Maria Illescas, tabaleter Viçent Bacas " Xambega ".
       La festivitat del Corpus fon instaurada en el mon per papa Urba IV en l´any 1254 i aplegá a la ciutat de Valéncia en el 1355, d´a on s´estengue pocs anys mes tart a tot el territori valencià, a Castelló es un referent de tradició centenaria viva del seu folklore.
Dansa dels arets de Castelló-partituras para dos dulzainas.
Ya desde siempre suele ocurrir qué solo se salvan de la creatividad culterana, 
las más bonitas e expresivas , es un buen tema del folk de danzas infantiles,
Guillermo Camarelles Diana


2 comentarios:

Guillermo Camarelles Diana dijo...

Ya desde siempre suele ocurrir qué solo se salvan de la creatividad culterana, las más bonitas e expresivas , es un buen tema del folk de danzas infantiles,
Dansa dels arets de Castelló

Guillermo Camarelles Diana dijo...

Consta que l´any 1866, es celebra el centenari de la trobada de la Verge del Lledó i aquesta ocassió anà a la provessó la Dansa dels arets o savoians de Castelló, acompanyant el ball els infants de la casa de Misiricórdia de Castelló.