Vistas de página en total

miércoles, 13 de febrero de 2008

Habanera Clau de Mar Biografía dels grallers






Biografía dels grallers Clau de Mar

Com-a bons interprets i difusors de la música i tradicións del nostres instruments tradicionals, he tingut el gust de dedicar a este grup catala esta habanera Clau de Mar.

Clau de Mar és una formació musical ( tres gralles i un timbal ) que naix a principis de l´any 2000 en l´entorn de la música tradicional. Iniciats en el món de les gralles de la má de Grallers de l´Acord ham trovat i desenvolupat un estil propi que ens caracteritzi, buscant aquelles aportacións i infruències d´atres grups i atres músics que ens ho permetin.

In tentem mantenir un repertori variat que pot anar des d´autors vuitcentistes com Francesc Toldrá i Carbonell o Feliu Monné i Batallé, fins a adaptacións pròpies de ritmes i melódies modernes. Per descomptat no oblidem fornir.se d´una bona base de repertori tradicional, especialment dels Paisos Catalans, i en la mesura que podem, crear les seues própies composicións per completar el repertori.

D´aquesta manera aconseguient una versatilidad que els facilita adaptarse a tot tipus de actuacións a les condicións de l´entorn on es desenvolupent. La incorporació d´atres instrument com el sac de gemecs, el frabiol i tamborí, la tarota, el guitarró, les castanyoles, pandero i atres percussións váries els permés incorporar en la segua oferta altres formacións com la mitja copla, la copla de tres quartants i combinacións amb instruments clássics com la guitarra, el clarinet, el fagot o el violi, com ara esta bonica habanera per a trombo amb dolçaines i gralles.

Guillermo Camarelles i Diana.

No hay comentarios: