Vistas de página en total

lunes, 31 de marzo de 2008

Biografía del Compositor valencià Josep Miquel Martínez Giménez



Música de calle para tres dulzainas y percusión clásica de tabal y bombo,partitura de dolçaina dedicada al músico y compositor Josep Miquel Martínez Giménez.

Josep Miquel Martinez, Guió partitura per a trío de dolçaines

















Biografía del Director i Compositor Valencià

      Josep Miquel Martinez Gimenez.
Axi hem el meü blogger emmanille com agraiment el seü, asesorament i consells musicals i col-laboració hem els meüs nous proyectes, estre els quals destacara l´orquestació per a banda de, Santa Cecilia del Grau ( marxa mora).
Josep Miquel Martinez, comença els seüs estudis musicals a la Societat Joventut Musical de Quart de les Valls (Camp de Morvedre- València ). Obtè el titol de Professor Superior de Música hem l´e`pecialitat de trompa al Conservatori " Joaquin Rodrigo " de València. Diplomat en l´especialitat de Trompa i Teoria Musical per la " Associated Board of the Royal Schools of Music of London ". Amplia els seüs estudis de composició i direcció de Banda i Orquestra amb els mestres Jan Cober, José Ramón Pascual Vilaplana, Miquel Rodrigo Tamarit, Miquel Ángel Mateu i Ferrer Ferran.

    Com a compositor ès menbre de Cosicova ( Compositors Simfònics de la Comunitat Valenciana ), i tè un catàleg de més de 40 obres, aquestes estan essent editades per AB-Música i Rivera-editors.L´any 2006 va ser guardonat amb al IIIConcurs de Composició de Torrevieja amb l´obra " Vents del Garb ", Recentment ha sigut guardonat amb el Premi Arrels per la següa trjectoria musical i el premi Euterpe en la nominació de millor obra simfònica per a banda del 2006, amb l´obra Vents del Garbi.
  
    Ha sigut director titular de la " Unió Musical " d´Adaia des de l´any 2000 fins 2004, aconseguint en l´any 2002 un Primer Premi en la Primera Secció del Certamen Internacional de Bandes de Música " Ciutat de València ". També ha sigut director titular des de l´any 2004 de la " Lira Saguntina " de Sagunt, en la qué ha aconseguit un Primer Premira Secció del 15º WMC de Krekrade ( Holanda )en l´any 2005.

    Director titular de la " Unio Musical Cultural " d´Estivella, des de l´any 1998 en la que ha aconseguit un Primer Premi en la Tercera Secció del 14 º WMC de Kerkrade ( Holanda ) en l´any 2001 i hem l´any2003 el Primer Premi i Menció d´honor en la Segona Secció del II Certament de Bandes " Villa de Bejìs ".

    Director titular de la Unió Musical " Lira Borriolenca " de Borriol ( Cadtelló ) des de l´any 2000, en la qué ha aconseguit hem l´any 2005 el Primer Premi i la Menció d´honor en la Segona Secció, al Iº Certament Internacional de Bandes de la " Vall d´Aosta " ( Italia ), aixi com el Premi amb la màxima puntuació del certament i un Primer Premi en la Segona Secció del XXX Certamen Provincial de Castelló l´any 2007.

    Ha sigut director assistent de la " Orquesta de vents Allegro " de València des de l´any 2002 i actualment ès director de la Orquestra del Conservatori Professional de Sogorb ( Castelló ) des de l´any 1997, a més a més de professor d´harmonia i fonaments de la composició. Ès tambè director titular de la Unió Musical " Santa Cecilia " d´Almenara des de l´any 2007.

    A nivell internacional ha actuat com a director invitat en la Acadamia Musicale " Euterpe " de Siracusa ( Sicilia- Italia ), la Scuola Banda Musicale " P, Mascagni " de Milazzo ( Sicilia- Italia ) aixi com hem la banda Comunale "Giuseppe Verdi " de Sinnal ( Serdenya- Italia ).
I ja per a finaliçar esta breu resenya ès d´agrair per a la música tradicional i de nova creació per a la nostra dolçaina, la sort de dispossar d´esta magnifica col-laboració amb bassos expectatives creatives, déste jove musicòleg, director, compositor i amic de la música tradicional.
Guillermo Camarelles i Diana.

No hay comentarios: