Vistas de página en total

viernes, 19 de marzo de 2021

Sant Roc de Beselga, Per a Dúos i tríos de Dolçaines, Tarota i Piano. Guillermo Camarelles Diana






















Sant Roc de Beselga

S'en contra en la població dé Estivella, baix del castell de Beselga, el qual te 'l seu lloc privilegiat, en el caseriu de Beselga, en la part alta de la muntanya de Beselga.

Des de sempre tots els veïns dé Estivella, una setmana abans al 16 d'Agost dia de Sant Roc, es quant fans una Baixa en Processó d'Antorxes, des de la seua ermita de Beselga fins a l'església dels Sants Joans dé Estivella

Des de fa molts anys els dolçainers de Faura, amb segut els encarregats amb la dolçaina i tabalet, en obrir el pas a la Processó d'Antorxes baixant per al camí que Baixa desde l alquería de Beselga dé Estivella, portant portant en comitiva els pelegrins, festers autoritat i a Sant Roc, i les resplandors de les Antorxes, per a vore per a no caure en la cuneta.

En quant entra la processó a la entra del poblé es incorpora la Banda de música d'Estivella. Han estat tants anys anima'n en la dolçaina la Baixa de les Antorxes des de la muntanya al poble, creant aquest ambient tan as central i medieval, que en va motivar per a dedicar-li, aquesta marxa medieval, Sant Roc de Beselga per a grups de dolçaines i tarotes, piano, tuba, tabals i bombe't.

 

San Roque de Beselga

Se encuentra en la población de Estivella, bajo del castillo de Beselga, el cual tiene su lugar privilegiado en el caserío de Beselga, en la parte alta de la montaña de Beselga.

Des de siempre todos los vecinos de Estivela, una semana antes al 16 de agosto día de San Roque, se le hace una Bajada en Procesión de Antorchas, des de su ermita de Beselga hasta la iglesia de los Santos Juanes de Estivella.

Des de hace muchos años los dulzaineros de Faura, han sido los encargados con la dulzaina y tabal, en abrir el paso a la Procesión de Antorchas bajando por el camino que baja desde la alquería de Beselga a Estívela, llevando detrás a los pelegrinos, festeros y autoridades y a San Roque con el resplandor de las antorchas, para poder ver y no caerse en la cuneta.

En cuanto entra la procesión a la entrada del pueblo se le incorpora la Banda de música de Estívela. Han sido tantos años animando en la dulzaina la Bajada de San Roque con el acompañamiento de las Antorchas des de la montaña al pueblo, creando este ambiente tan ancestral y medieval, que me va motivar para dedicar-le, esta marcha medieval " Sant Roc de Beselga " pera   grupos de dulzainas y tarotas, tabales y bombo.

 

No hay comentarios: