Vistas de página en total

martes, 7 de mayo de 2019

#Colección de poesías a la dulzaina dolçaina


La Dolçaina i El Dolçainer
Poesía nº1
Agustín Pascual

Amb un tronc i un tros de canya el soroll que se sol fer. El que adorna la festa eixe és el dolçainer.
Quan és un ball de plaça a I'igual que en el carrer el tabalet i dolçaina sempre sol ser el primer. Adorna en la processó i els xiquets li van endavant eixint-li pel cantó.
En tocant en les vaquilles els xiquets i les xiquilles la que solen formar al compás de la dolgaina, pues no paren de cantar.
És folklore per excel'léncia es diu data d'alló primitiu a I'igual en I'hivern que en I'estiu quan sona és senyal de festa, i ens invita a ballar, aguaiten a la finestra per a vore'l passar.
El Dolçainer sol ser grosset, home arrogant i discret, i quan s'alga de la taula és que está satisfet, amb el cos ben arreglat donant-li aire al carrer perqué va de festa en festa con sol fer el dolgainer. La dolçaina el valenciá no la deu d'oblidar. a Quan a la llum d'un cresol el Dolçainer no es gitava fins que no eixia el sol.
Pórta el pes de la festa en trage de llaurador tenía el seu punt d'honor i tenía un parell d'estrelles per rendir a un poblé a I'igual en queda algú com GUILLERMO CAMARELLES

Canet d´Emberenguer 12 de Juliol de 1985.
Agustín Pascual





La Dolçaina és Folklore
Poesía a Guillermo Camarelles i Diana
Poesía nº2
Agustín Pascual .

   Si és folklore la dolçaina, per qué la tenim ablidà, si és millor cada vegà i lo antic, fa recordar igual que instrument de corda.

  És alegre, xicoteta i xillona i cada vegà més mona, si el que la sona, la sona, la sona en harmonia, bon senyal quan ella sona, quan fa el pasacarrer; és el día de la festa quan passa el Dolçainer.
 ¡Tú crida´m coseta fina, crida´m, crida´m a la matinada, que jo et vull escoltar i acaricia el meu oït, pues res m´ha de costar lo poquet que jo t´he dit que tu tens un bon crit per a poder-me despertar.

  Al passar per la finestra, quan tú vas a repregar els clavaris en la festa, en tota la Vall de Segó a I’igual que en el pregó no se li deu d´oblidar i no deixar- la per banda, que el primer sempre és el tabal i la dolçaina, i no ho vejau al revés mireu lo pobret que éssi falta alguna vegà que ni és festa ni és res.

  És com la llum apagada faltant-li aire al carrer que el que adorna la festa sempre és el dolçainer, en el crit de la dolçaina quan passa la processó a l´igual que en el pregó, a un xiquet se sent que xilla.

¡ És el de la Vall de Segó ¡.
¡ És Guillermo el que la toca ¡ pues mira si ho sabré jo.

Canet d´Emberenguer 12 de Juliol de 1985






A ti cálida y dulce Dulzaina 
Poesía nº3 
Guillermo Camarelles Diana

  Con la energía que me das, con cálida y tierna armonía cuando te toco y entre acordes y poesía siempre está tú aroma. Dime lo que sientes porque yo te diré lo que siento y mientras corran las notas en nuestro pentagrama, quiero seguir bebiendo los sueños con la armonía del buen amor, con las buenas noches y los buenos días. Tú sólo eres la fuerza que me guía.
 Tú mi amada y apasionada dulzaina con el ritmo de nuestra melodía que me das haces qué los dos danzamos en nuestro destino, y siempre dándonos esa pequeña xispa de algarabía..
Faura 18/5/2018

A tu càlida i dolça Dolçaina 
Poesía nº3 
Guillermo Camarelles Diana

  Amb l'energia que em dónes, amb càlida i tendra harmonia quan et toque i entre acords i poesia sempre està tu aroma. Dis-me el que sents perquè jo et diré el que sent i mentres córreguen les notes en el nostre pentagrama, vull continuar bevent els sons amb l'harmonia del bon amor, amb les bona nit i els bon dia. Tu només eres la força que em guia.
 Tu la meua amada i apassionada dolçaina amb el ritme de la nostra melodia que em dónes feixos què els dos dansem en el nostre destí, i sempre donant-nos eixa xicoteta purna d'algarabía..
Faura 18/5/2018




A mí Dulzaina 
Poesía nº4 
Guillermo Camarelles Diana

  Tarde complacida del deseo que nos tenemos de pareja,¡¡tú y yo!! y darnos mi querida amiga negra, el disfrute de tocarnos en un buen ensayo, en plena naturaleza siempre con el afán de superación dejando fluir nuestras notas con pasión, desde nuestro interior, aunque tengamos el día con nubes.
 Tú cariño me llega a mi alma abierta, perfumada con el germen de esa pasión mutua, qué nos regala la música. Siempre con ganas de compartir, alegrías y andanzas.
Faura 30/5/2018

A mi Dolçaina 
Poesía nº4 
Guillermo Camarelles Diana

  Vesprada complaguda del desig que ens tenim de pareja,¡¡tú i jo!! i donar-nos la meua benvolguda amiga negra, el gaudi de tocar-nos en un bon assaig, en plena naturalesa sempre amb l'afany de superació deixant fluir les nostres notes amb passió, des del nostre interior, encara que tinguem el dia amb núvols.
  El teu afecte m'arriba a la meua ànima oberta, perfumada amb el germen d'eixa passió mútua, què ens regala la música. Sempre amb ganes de compartir, alegries i andanzes.
Faura 30/5/2018





Hoy con cara de Vaina 
Poesía nº5 
Guillermo Camarelles Diana 

   Hoy amada dulzaina siempre con cara de vaina, con energía que me consume por estar con tú ser, siempre libre de vergüenzas te dejas dar y oír tus notas, con suspiros al libitum que gozamos de esa unión desbordada.
   Siempre con nuestro Sol bien Re-La- Mi-Do, me dejas, sabes que suavemente nos tocamos con las manos y acariciamos con los labios y los dos sabemos que no es locura esa pasión que nos llega al centro de nuestro eje por tierra, mar y aire ese amor por la música y poesía.
  Y al libitum entre sueños muchas veces de poesía y música nuestra alcoba se llena de musicales ángeles empapelando y recitándonos ¡¡poesías y músicas celestiales!!¡¡Nuestra música!!
Faura 5/6/2018

Hui amb cara de Baina 
Poesía nº5 
Guillermo Camarelles Diana

   Hui amada dolçaina sempre amb cara de baina, amb energia que em consumix per estar amb tu ser, sempre lliure de vergonyes et deixes donar i sentir les teues notes, amb sospirs al libitum que gaudim d'eixa unió desbordada.
  Sempre amb el nostre Sol bé Re-La- mesure, em deixes, saps que suaument ens toquem amb les mans i acariciem amb els llavis i els dos sabem que no és bogeria eixa passió que ens arriba al centre del nostre eix per terra, mar i aire eixe amor per la música i poesia.
  I al libitum entre sons moltes vegades de poesia i música nostra alcova s'ompli de musicals àngels empaperant i recitant-nos ¡poesías i músiques celestials!! ¡Nuestra música!!"
Faura 5/7/2018



Nº3 Poesía Amada y dulce Dulzaina                                                                                                               Faura 22/9/2018                                                                                                                                                    Guillermo Camarelles Diana


   Mi amada dulzaina ella lleva vestido de buena madera, criada en buen árbol con memoria, con tonos cálidos, ella es bonita y tierna por dentro esterilizada y pulida por fuera.

  Ella me acompaña y juntos armonizamos al viento, con adornos y floreos de alegre algarabía, los espacios al compás del momento.

   Con tu forma fálica y femenina, yo seré tu trovador al viento y tu húmeda y abriéndote por dentro, me darás caprichosas y bellas melodías al momento y los dos sabemos que pasearemos con alegría en nuestra vida, breve pero intensa vida, espacios, líneas y pentagramas de colores.

Poesía nº4  Volguda i dolça Dolçaina                                                                                                                  Faura 22/9/2018 (Valencia) 
Guillermo Camarelles Diana

    La meua volguda dolçaina ella porta vestit de bona fusta, cría en bon abre en memoria, en tons calits, ella es bonica i tandra per dins ,esterilisada i polida per fora.

   Ella m'acompanya i junts harmonisem al vent, en adorns i floretxos d'alegre algarabía, els espais al compás del moment.

   En la tegua forma fálica i femenina, yo seré el teu trovador al vent i la tegua humida i obrint-te per dins, me donaras caprichoses i belles melodies al moment i els dos sabem que passejarém en alegria en nostra vida, breu pero intensa vida, espais, llinies i pentagrames de colors.








A mi amada dulzaina 
Poesía nº7 
Guillermo Camarelles Diana

  Antes o después no importa el momento para decirte tú eres mi nube de fantasías, mi deseada amada de mi deseado momento, de sueños y músicas que nunca se acaban en nuestro infinito.
  De este presente que quiero volar y volare para tenerte en la red de infinitos pentagramas que me tienes preso y por qué conozco tú arte y habilidades me perdonas cuando me descuido de tocarte, en tú punto y tendiéndote mis manos me dejas cogerte al libitum y corregir mi equivocación.
  Sin tener que mendigar pasiones y emociones, tu mí amada dulzaina ¡¡ Siempre aceptas mi momento!!
Faura 9/8/2018

Poesia a la meua amada dolçaina
Poesía nº7 
Guillermo Camarelles Diana
  Abans o després no importa el moment per a dir-te tu eres el meu núvol de fantasies, la meua desitjada amada del meu desitjat moment, de sons i músiques que mai s'acaben en el nostre infinit.
  D'este present que vull volar i volara per a tindre't en la xarxa d'infinits pentagrames que em tens pres i per què conec tu art i habilitats em perdones quan em descuide de tocar-te, en tu punt i tendint-te les meues mans em deixes agafar-te al libitum i corregir la meua equivocació..
  Sense haver de pidolar passions i emocions, el teu mi amada dolçaina Sempre acceptes el meu moment!!"
Faura 9/8/2018






Con solos de dulzaina 
Poesía nº8 
Guillermo Camarelles Diana

  Con tonos agudos y graves, solos me das para que no me halle ¡¡Solo!! en esta vida, sé que respirando con tonos agudos y graves solo no voy a estar en vida.
  Tu siempre más mona, dispuesta y abriéndote para mí, eres mi melosa dulzaina, siempre transmites inspiración y ganas para pasearnos por los espacios y líneas de armónico pentagrama.
  Más allá de la pasión con generosa entrega, me das el placer y disfrute de oír y ver los solos y silencios de tú compañía, que con generosa entrega das a mi humilde vida.
  Embriagado de cálidos silencios y resonancias, tus tonos mayores y menores,¡¡ te toco y escucho!! Sabiendo que el aire húmedo y cálido, que te soplo nos pertenece a los dos, cocinando sonidos que encantar y enamoran a los oídos
Faura 5/10/2018

Amb sols de dolçaina 
Poesía nº8 
Guillermo Camarelles Diana

  En tons aguts i greus, sols me dones per a que no me trobe ¡¡Soles!! en esta vida, se que respirant en tons aguts i greus soles no vaig a estar en vida.
 Tu sempre mes mona, disposta i obrint-te per a mi, eres la meua melosa dolçaina, sempre transmets inspiracio i ganes per a passejar-mos pels espais i llinies d'harmonic pentagrama.
  Mes alla de la passio en generosa entrega, me dones el plaer i goge de sentir i vore els sols i silencis de la teua companyia, que en generosa entrega dones a la meua humil vida.
  Embriagat de calits silencis i resonancies, els teus tons majors i menors,¡¡ te toque i escolte!! Sabent que l'aire humit i calit, que te bufe mos pertanye als dos, cuinant sons que encantar i enamoren als oits
Faura 5/10/2018





A mi relajada dulzaina
Poesía nº9 
Guillermo Camarelles Diana
   Hoy con el beso de buena noche, mí princesa del día y la noche. No sé cuántas veces voy a besarte, no sé cuántas veces con tu silueta flotando encima de mis ojos voz abrazarte, pero sí sé que con tanta ilusión y pasión, tú me visitas con tú brisa todas las noches.
  Y qué el soplo de mis labios tú aliento me das las Buenas noches, no sé cuántas veces te beberé tus notas y te paseare tus blancas y negras notas
Faura 23/8/2016


A la meua relaxada dolçaina
Poesía nº9
Guillermo Camarelles Diana

   Hui amb el bes de bona nit, mi princesa del dia i la nit. No sé quantes vegades vaig a besar-te, no sé quantes vegades amb la teua silueta surant damunt dels meus ulls veu abraçar-te, però sí que sé que amb tanta il·lusió i passió, tu em visites amb tu brisa totes les nits.
   I què el bufit dels meus llavis tu alé em dónes les Bona nit, no sé quantes vegades et beuré les teues notes i et passejara les teues blanques i negres notes
Faura 23/8/2016




Nº7 Poesía Por soñar con mi Dulzaina 
 Faura 4/11/2018 (Valencia) 
 Guillermo Camarelles Diana

    Por soñar con mi dulzaina, sueño sobre la almohada, y cantando mi cantinela sueño sobre el atril, sueño bajo el techo de mi cama y con desbordante y relajado sueño sobre tú silueta mora y cristiana.

  Sueño tú forma de tocar y por doquier sueño de noche y de día, con tú algarabía y quiero dedicarte a ti mí tiempo más íntimo y disfrutar de tú compañía y con cara de vaina mi querida dulzaina.

   Sé que te gusta mirarme con disimulo por arriba de las notas entre compases, tocando nuestra canción, te deseo tengas un relajado descanso mí negra dulzaina hasta mañana.

Nº7 Poesía Per somiar amb la meua Dolçaina
Faura 4/11/2018 (Valencia) 
Guillermo Camarelles Diana

    Per somiar amb la meua dolçaina, son sobre el coixí, i cantant el meu romanç son sobre el faristol, son davall el sostre del meu llit i amb desbordant i relaxat son sobre tu silueta mora i cristiana

    Son tu forma de tocar i pertot arreu,son de nit i de dia, amb tu algaravia i vull dedicar-te a tu mi temps més íntim i disfrutar de tu companyia i amb cara de baina la meua volguda dolçaina.


    Sé que t'agrada mirar-me amb dissimule per a dalt de les notes entre compassos, tocant la nostra cançó et desitge tingues un relaxat descans mi negra dolçaina fins demà. 




Mi querida dulzaina 
Poesía nº11
Guillermo Camarelles Diana

  Buenas tardes, tarde complacida del deseo que nos tenemos de pareja, tú y yo darnos darnos mi querida dulzaina el disfrute de tocarnos en un buen y gratificante ensayo, en plena naturaleza siempre con el afán de superación y disfrute dejando fluir el flujo y reflujo, de nuestras notas desde nuestro interior, aunque tengamos el día con claros o nubes.
  Tú cariño e inspiración me llega y mi alma fluye abierta y perfumada, con el germen de esa pasión que
nos regala la música, siempre con mayúsculas desbordadas con ganas de compartir y pasear nuestras músicas y alegrías
Faura 20/1/2019

La meua volguda dolçaina

Poesía nº11 
Guillermo Camarelles Diana

   Bona vesprada, vesprada complaguda del desig que ens tenim de parella, tu i jo donar-nos donar-nos la meua volguda dolçaina el gaudi de tocar-nos en un bon i gratificant assaig, en plena naturalesa sempre amb afany de superació i gaudi, deixant fluir el flux i reflux, de les nostres notes des del nostre interior, encara que tinguem el dia amb clars o núvols.
  Tu afecte i inspiració me;arriba i la meua ànima fluïx oberta i perfumada, amb el germen de;eixa passió que ens regala la música, sempre amb majúscules desbordades, amb ganes de compartir i passejar les nostres músiques i alegríes"
 
Faura 20/1/2019


























Poesía nº12 Mi eterna dulzaina
Faura 14/2/2018 (Valencia)
Guillermo Camarelles Diana 

   Eres mi amor dulzainero, mi eterna dulzaina que entre nota y nota, danzas al compás de mi vida, tú mi tecla musical ¡ Me haces bailar !. Siendo ternura pura mis notas con las tuyas, fluyen jugueteando dulzura. Caricias que sobrepasan el calor de tu noble madera, despiertan alegres sinfonías, al ritmo del eterno compás siempre vida de mi vida.
   Soy adicto consentido a esa chispa de algarabía dulzainera, que corre por mis venas, con subidas y bajadas sofoquinas, que se afinan al momento de unirse con tú piel suave y delicada, que fluye con humeante entrega. Prometo nunca olvidar tu alma y cuerpo y tú cuerpo mis manos tocar.

Poesía nº12 La megua eterna dolçaina
Faura 14/2/2018 (Valencia)
Guillermo Camarelles Diana

     Eres el meu amor dolçainer, la meua eterna dolçaina que entre nota i nota, danses al compás de la meua vida, tu la meua tecla musical ¡ Em fas ballar!Sent tendresa pura les meues notes amb las tuyas, fluyen joguetejant dolçor. Caricies que sobrepassen la calor de la teua noble fusta, desperten alegres simfonies al ritme de l´etern compás, sempre vida de la meua vida.


    Sóc addicte consentit a eixa xispa d´algaravia dolçainera, que corre per les meues venes, amb pujades i baixades sofoquinas, que fluïxent amb fumejant entrega.Promet mai oblidart la teua ànima i cos i tu cos les meues mans tocar.






Poesía nº13 Cantarína y sonora dulzaina
Faura 2/5/2019 (Valencia)
Guillermo Camarelles Diana

Con ardiente roce de manos y acariciándote con humeante boca tú diminuta boca de madera y caña, dulzaina rítmica y melodiosa suena en plena naturaleza, como pastora paseando puras y fluidas notas, que van y vienen, suben y bajan al soplo cálido de la montaña.
Con buen tocar tú y yo disfrutamos y componemos frescas melodías que danzan y hacen cantar a las ninfas y cigarras de la fresca Rodana de Faura.
Y bien lo sabes tú, sonora cantarína del monte, son tus notas agudas y graves las que forman el pentagrama de tus siete virtudes, que ha veces se muerden entre labios, boca y alma

Poesía nº13 Cantadora i sonora dolçaina
Faura 2/5/2019 (Valencia)
Guillermo Camarelles Diana

Amb ardent fregament de mans i acariciant-te amb fumejant boca tu diminuta boca de fusta i canya, dolçaina rítmica i melodiosa sona en plena naturalesa, com a pastora passejant pures i fluides notes, que van i vénen, pugen i abaixen al bufit càlid de la muntanya.

Amb bon tocar tu i jo disfrutem i componem fresques melodies que dansen i fan cantar a les nimfes i xitxarres de la fresca Rodana de Faura.
I bé ho saps tu, sonora cantadora de la muntanya, són les teues notes agudes i greus les que formen el pentagrama de les teues set virtuts, que hi ha vegades es mosseguen entre llavis, boca i ànima"












Poesía nº14 Deseada dulzaina
Faura 7/5/2019 (Valencia)
Guillermo Camarelles Diana

     De mi interior sale un suspiro, dejemos volar la imaginación, dejemos que fluya nuestra canción, con cautivadoras notas. Con el estremecimiento que produce el roce amoroso, de tú cuerpo con la suavidad de mi saliva, penentrandote húmeda en tu receptiva piel.

     Que muchas veces nos tomamos por sorpresa, que sólo yo puedo comprender.
Mientras al compás del salubre y vaivén de las olas del mar, escuchamos el estimulante canto de sirenas, susurrando no paréis, seguir, seguir no dejéis de tocar dejar que fluya vuestra melodía, aún no ha terminado el día.

    Tú mi amada dulzaina llegas a mi alma, cada vez que puedo hacerlo no pares, saliendo de tu túnel, siempre llegas desnuda rodeada de blancas y negras notas, que penetran en el centro de mi alma.



Poesía nº14 Desea dolçaina
Faura 7/5/2019 (Valencia)
Guillermo Camarelles Diana

     Del meu interior ix un sospir, deixem volar la imaginació, deixem que fluïsca la nostra cançó, amb captivadores notes. Amb l'estremiment que produïx el fregament amorós, de tu cos amb la suavitat de la meua saliva, penentrandote humida en la teua receptiva pell.

    Que moltes vegades ens prenem per sorpresa, que només jo puc comprendre. Mentres al compàs del salubre i vaivé de les onades del mar, escoltem l'estimulant cant de sirenes, murmurant no pareu, seguir, seguir no deixeu de tocar deixar que fluïsca la vostra melodia, encara no ha acabat el dia.

    Tu la meua amada dolçaina arribes a la meua ànima, cada vegada que puc fer-ho no parixes, eixint del teu túnel, sempre arribes despullada rodejada de blanques i negres notes, que penetren en el centre de la meua ànima.
















Deseante dulzaina 
Poesía nº16 
Faura 16/7/2019
Guillermo Camarelles Diana

    Misteriosa y deseante dulzaina, pausando los momentos en cada encuentro nos rejuntamos despojando el tiempo. Con breves momentos de estimulo que desbordamos y exprimimos, con arrancadas y gritos de placer, componiendo nuevos amaneceres que paseando suben al cielo.

    Acariciando esos breves amaneceres, que son como; disparos de fusas, siento en mi boca que tu también me deseas Con silencios y notas que sumando nota a nota digitalizamos un deseante y cálido tiempo.

   Con ese brillo de deseante morena, destellando placer y deseos en tu silueta, nuestro deseado sol en cada nuevo amanecer y atardecer nos habré las puertas del paraíso y a grito de placer entramos por todos los poros, la música de los deseos




Poesía nº 15 Romántica dulzaina
Faura 24/5/2019 (Valencia)
Guillermo Camarelles Diana

Al ritmo de la sangre que corre por mis venas, me haces cantar y amar por que te amo, eres para mi chispa y fuego, por fuera y por dentro. Que tu entrega se estrelle en mis manos y mi boca,
no importa que te estrelles al completo de campana a boquilla.

Hasta tener los labios partidos seguirás sonando con tiempo, tu melodía de romántica dulzaina, que sabe calmar los sentidos y endulzando amor penetras mi alma con notas mágicas que la revolotean de ilusión y alegría.

Tu ritmo y tu danza me hacen cantar y amar, volar y bajar del cielo a la tierra. Siempre al libitum por debajo, por el centro y por arriba romántica dulzaina.

Poesía nº 15 Romántica dolçaina 
Faura 24/5/2019 (Valencia)
Guillermo Camarelles Diana

Al ritme de la sanc que corre per les meues venes, me fas cantar i amar per que t'ame, eres per a la meua purna i foc, per fora i per dins. Que la teua entrega s'estrele en les meues mans i la meua boca, no importa que t'estreles al complet de campana a boquilla.

Fins tindre els llavis partits seguiras sonant en temps, la teua melodia de romantica dolçaina, que sap calmar els sentits i endolcint amor penetres la meua anima en notes magiques que la revolotegen d'ilusio i alegria.

El teu ritme i la teua dansa me fan cantar i amar, volar i baixar del cel a la terra. Sempre al Libitum per baix, pel centre i per amunt romantica dolçaina.







No hay comentarios: